hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Actiondag!!!

Publicerad 2015-01-02 16:49:49 i Allmänt

Riiiiiing!!! Klockan ringer 05:45, dax att skrida till verket med denna spänande dag som verkligen kom att erbjuda en hel del spännande saker. Anledningen till denna tidiga morgon är att vi skall köra från Seminyak upp till Ubud för forsränning. Så jag är på väg att hoppa in bakom ratten bara för att upptäcka att någon har flyttat ratten till andra sidan... väldigt onödigt kan tyckas men här är ju faktiskt vänstertrafik. Så veva igång hjärnan så tidigt på morgonen är ju inte min starka sida som så många vet. Vägarna är hälften så stora som de borde vara för att möta 237 motorbikes och 68 bilar samtidgt i bredd, men det var bara att ta tjuren vid hornen och köra på med lite pondus. Stor och stark som man är så drar vi ut på vagarna... bara för att efter 15 minuter bli omköra av två unda tjejer på en motorbike med skoluniform som var på väg till plugget. Helt plötsligt så är man inte så tuff länge. Och till råga på allt så fungerar blinkersen som vindrutetorkare och blinkers viceversa. Väldigt korkat bara det... hur kan folk se om jag skall till höger eller vänster om torkarna slänger sig från vänster till höger hela tiden??? Men måste säga att bilkörningen repade sig ganska fort och det blev en ganska så behaglig resa för mig iallfall, vet inte om de andra hade den känslan när vi anlände till hotellet i Ubud.

Väl framme så kom en tjomme och hämtade oss för att åka lite forsränning. Grymt taggade och spända så kom vi fram, fick en liten rem runt armen om vi skulle tappa bort oss i forsen så man vet vem som saknas. Iväg en lite biltur upp och på med alla prylar... västen kom, hjälmen kom, paddeln i näven... nu jävlar är det nära! En kort väntan där vi peppade varandra att nu drar vi all inn!!! Vi är på toppen men måste gå en liten trappa ner... och ner... och ner... och ner... och ner... ja jävlar vad många trappor ner man skulle gå för att komma till båtarna. Skojar inte om vi gick i trappan 10 minuter. Helt sjukt! Men ner kom vi och in i båten. Vi glider iväg lite lugnt och skönt till en början men det skulle ändras... forsen tog vid och vi dunkade från höger till vänster och lite upp och ner. Kändes som vi skulle välta ett par gånger men Mangus (vår sköna lirare till driver) hade stenkoll på läget. En helt fantastisk natur med lite vattenfall och mycket grönt över allt. Vi fick även på vissa ställen möjligheten att trilla överbord och glida med i forsen... det var ju iochförsig innan vi fick se en aligator som låg och vilade på en sten... ja, ni läste rätt... en jäkla aligator i vattnet. Mangus hojtade till.. "Oohhh... baby aligator". Vad är det första man tänker? Inte direkt åååå va gullig, utan snarare... var är mamma och pappa!?!? Vi åkte runt i 1,5 - 2 timmar och det var riktigt schysst, skulle gärna göra om det!!!

När vi kom fram så bjöds det på lunch efter att än en gång trampat upp 400 trappsteg. Marre blev helt lyrisk då det bjöds på buffé, Cissi gick in i efterrättskoma när hon fick se dessertbordet. Vickan tuggade på efter att ha vaknat till liv efter sin krasslighet och allt var frid och fröjd.

Tillbaka på hotellet så bestämde jag och Cissi att vi skulle dra in i Monkey Forrest som ligger 50  meter från hotellet. Galet coola apor... de var över allt. Låg och chillade mitt i gången, satt man sina små bebisar och plockade. Vi gick en runda och kom fram till en skötare, som finns lite varstans i parken, han menade om jag ville ha en apa på axeln. Absolut!!! Fick lite majs av honom för att locka upp dem... de var sisådär sugna att behöva hoppa upp för lite mat när det väl låg mat på marken. Satte mig på knä och började bonda men en apa som hoppade upp på låret på mig och tog lite majs... kändes väldigt bekvämt med honom och vi blev tajta. Kände en viss värme i kroppen av att vara så nära naturen... kände att denna värme kom från mitt högra lår... kände att det blev lite blött... apan-tramse hade pissat. Så mycket tack för att man ger mannen mat. Både skötaren och Cissi höll på att garva ihjäl sig. En balines och en vimsig svensk står och pekar finger och garvar. Kul att någon trivs. Hur som helst så var det otroligt komiskt allt sammans, kul att se en vänlig och proper balines dra loss på smilebanden. Lite senare så fick vi besök av andra apor som hoppade upp på oss och började klia oss i huvudet med mera, antar att de kände kissdoften och trodde vi var apor vi också. Fick ett par coola bilder på det också. Galet häftigt... vi skall dit imorgon efter frukos också. Måste hitta honom och pissa tillbaka. EvenStiven helt enkelt!

Imorgon blir det kanske lite elefantbad också... vi får helt enkelt se vad som erbjuds.

p.s ja, det är säkert lite stavfel Cissi men det skiter jag i. Jag skriver vad jag kommer på och det går snabbt, du vet... den här hjärnan har semester och blickar bara frammåt till nästa äventyr!

p.s 2 Vi kom även fram till under kvällen att den bästa såsskeden är den som är rund och djup så hela läppen får plats och skeden är tom efter besöket i munnen. Alla 4 är väldigt överens! Viktiga saker som löses här på Bali.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela