hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

4 dagar i Coron (Busuanga Island)…

Publicerad 2016-04-11 14:30:05 i Filippinerna2016

… blev det efter en 6,5 timmars båtresa. Första hotellet blev bara ett ”Gateway” hotell. Kom på seneftermiddagen så ett billigt hotell för att sova och leta annat hotell. Vi hittade The Funny Lion Inn, såg schysst ut på bilderna och det stämde överens med verkligheten. Bra standard och det ingick 15 minuters massage vid ankomst. Sånt uppskattas! Vi ökade på med 60 minuter direkt när vi kom. Hade haft 4 nätter på stenhårda madrasser och en dag på ett träckdäck. Det sätter sina spår ska jag säga så massagen var välbehövlig.

Poolen lockade vid ankomstdagen samt rooftop-jacuzzin med solnedgång… och ett par drinkar. Väldigt god mat på hotellet också. Sen körde vi en heldag vid poolen, läste, solade, drack lite gott. Cissis mage har lugnat ner sig så det mesta är väl under kontroll nuförtiden tycker jag. Lite mer kontroll än vad granntuppen har, han har förmodligen Alzheimers. Galer lite då och då precis som om han har glömt gala på morgonen. Och vid en liten kommentar vid poolen som man sällan hör, satt och klagade lite på att det inte finns moln på eftermiddagen, det blir ju nämligen lite finare solnedgångar då men det har varit helt molnfritt hela tiden vi varit här. Ordentligt varmt i solen så man håller på att rinna bort, härligt att bastusvettas vid poolen. Jag hade läst lite att man kunde åka på Safari, så vi kollade med repan och de kunde fixa en private tour. Lite dyrare men nu i efterhand så var det värt pengarna.

Upp så-in-i-helvete-tidigt!!! Hämtning kl.05:00. Galet tidigt för en man som jag. Fortfarande mörkt vid den tiden vilket inte gör en piggare. In i bilen och drog iväg i ungefär 1,5 timma. Då landande vi vid en restaurang för att trycka i oss lite frulle. Lite fakta: En Filipino äter ungefär lika mycket frukost som 3,5 europé. Galna!

Körde ungefär 30 minuter till och kom fram till en liten banca båt som skulle ta oss över till Calauit där Safarin ligger på. Väl inne på Safarin så gick vi till fots. Inga inhägnader utan man strosade runt med sin guide. På ön finns ungefär 30 giraffer, 40 zebror, apor, vilda grisar, sköldpaddor. Riktigt häftigt att gå om kring med giraffer och zebror. Fick mata girafferna också, dock så står man i en inhägnad för de är lite gamiga av sig. Både jag och Cissi fick en puss av dem också. Riktigt häftigt att står och se på dessa stora ståtliga djur. Fanns också 2 stycken 3 månaders giraffer som gick omkring. Ungefär 3 meter långa redan nu. Aporna går inte att jämföra med Balis apor i Monkey forrest. Inte lika gulliga utan här var det mest girafferna som fick hjärtat vårt.

Ruskigt trött just nu iochmed den tidiga timmen. En packning imorgonbitti, morgonmassage och lite poolhäng innan vi flyger till Manila. 1 natt där och sedan morgonflyget till Panglau.  
 
Puss puss
 
Njuter av rooftop-poolen på hotellet
 
Funkar även bra med poolhäng där nere... och så klart är det en infinitypool som gäller
 
Som sagt... uppstigning vääääääldigt tidigt...
 
Långa pågar
 
Och lite pjamashästar
 
Fanns också en del rådjur
 
Här har vi en som ville mysa
 
Gott med maud
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela