hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

San Vicente till El Nido…

Publicerad 2016-04-09 13:53:48 i Filippinerna2016

… är det också 3 timmar med en public van likt förra vändan. Dock var vi inte först och vi fick högsätet där framme med chaffis. Ni tänker ”aahhh… najs platser”… ICKE!!! Släng bort de där myspys tankarna om ett säte till lilla mig. Det finns visserligen 2 säten där och ett av dem var ett vanligt säte. Det andra är i princip en tygbit som sitter över mittkonsolen i bilen. Stenhård, huet i taket och benen fick man bryta av vid lårbenets mitt ungefär. Efter det satt man ganska så bra. Cissi satt bra nästan hela vägen den lille gottegrisen.

Vägarna upp mot El Nido börjar för vår del med en j***a massa grusvägar, bump och skit. Lite småjobbigt där man sitter på mittkontolen men bara att gilla läget. Kunde ha varit värre. Efter ett par stopp på vägen för att släppa av och plocka upp så var vi framme i El Nido och van-centralen. Denna gång hade vi faktiskt inte bokat något hotell alls utan vår tanke var att det löser sig. Vi hade kollat lite dagen innan men inte hittat något som vi gillade direkt så där. Så vi tar en trike ner till stranden och sätter oss på ett lokalhak. Dock inget WiFi… vääääldigt begränsat i El Nido. Det är en liten liten by som livnär sig på Tour A, B, C och D. Där A och C är de bästa. Det finns 1 ATM här, men den har nästan aldrig pengar i sig. Så fort de fyller på tar det slut direkt. Ser man på boende så är det i princip 99% hostels och små Inn’s. Inte något i vår smak direkt men vi hittade iallfall Big Creek i östra änden av byn. Det var ett rum med 2 sängar, 1 toa och 1 balkong med utsikt mot en lecablocksvägg (10 cm från balkongen). Kan ju nämna att när vi gick till hotellet så mötes vi av bild nr 1… kändes inte riktigt som att detta var ett hotell utan mer en byggnadsplats. Så var det också men mitt i allt bråte låg hotellet som höll på att få en extra våning. Bokade först bara 1 natt men det fick duga 2 nätter till. Vi skulle ju ut på tours ändå på dagarna och sen bara sova.

Vi hade snackat med lite folk tidigare och alla sa att tour A och C var de bästa så vi körde på dessa två. Uppstigning och hämtning 8:45-isch. Var på en båt med 12 stycken, ganska lugnt folk. Pratade med en filipino och hans tjej som också var på semester här så han var vänlig och översatte när det pratades filipino. Vi åkte först ut till Small Lagoon, väldigt mysigt ställe… om det inte vore för alla andra 20 båtar som också var där. Men det hade vi räknat med. Måste säga att själva omgivningen här är helt magiskt. Klippväggar som stupar rakt ner, många små öar överallt, vita sandstränder. Här hoppade vi i och snorklade lite… upp på båten igen. Sen händer det mest magiska… mycket fin natur och så… men något så vackert som en gubbe på surfbräda och kall öl… det får man leta efter. 2 SML tack! Gott!!!

Vidare till nästa ställe (Shimizo Island), det är jättesvårt att beskriva de här ställena som vi kommer till så det är bättre att referera till bilderna nedan. Här hade vi vår lunch som bestod av grillad fisk, gillad fläsk, grillad bläckfiskringar, ris, frukter. Väldigt gott, ganska så häftigt att de grillar maten medan vi åker mellan öarna.

Big Lagoon stod på tur nästa vända, också referens till bilderna. Super vackert! Snorklingen här är ganska så bra, ganska mycket fiskar… dock lite aggressiva fiskar. Där står jag, utan att göra något ont alls, bara står och njuter och SNAP! Hugger till på vaden… ”va fa*…”… 10 sek till SNAP… en till. Jag var tydligen inne på deras tomt så det var ju bara att flytta sig. Han jagade mig också den jäkeln och hans polare simmade mot mig a la chicken-race typ. 10-15 centimeter fisk är inte att leka med.

Secret lagoon bjöd också på en blick av naturens under. Klev igenom en klippvägg och så var där en lagomstor vattenpöl. Vi hade turen att vara snabba så vi kom in snabbt när det bara var vi där.

Sista stoppet blev på Papaya Beach… rundade av med en Coca Cola på en trästock och njöt av utsikten och lite bad.

I det stora hela så får Tour A +++++

Dag 2 körde vi Tour C. Detta var en tour med mycket häftiga grejor. Simma igenom klippor och hitta ”secrect” beaches. Kommer inte ihåg namnet på alla och blandar säkert ihop dem. Men även här ger jag Tour C +++++. Ska man upp till El Nido så skall man köra Tour A och C och bara njuta av naturen. Ganska bra snorkling på denna tour också faktiskt, mycket färger på både korallerna och fiskarna. Och jag har träffat en glassbåt… på riktigt!!! Hörde ett plingande, lite som glassabilen där himma. Men han åkte åt fel hål… jag vinkade… hela vår/min besättning börjar skrika och veva så glassagubben skulle vända om… och det gjorde han!

El Nido på 3 dagar räcker gott och väl. Själva byn i sig bjuder inte in till mycket av strand eller så. Man kan lite jämföra det med om Boracay är Lilla Torg så är El Nido Möllan. Mysigt men lite rufft. Billigt som fasen dock. Vi bokade biljett till Coron, det är egentligen Busuanga Island men staden heter Coron. Inte att förväxla med Coron Island som ligger utanför. Vi ville ta färjan, men den avgår bara på onsdagar. Inte ett alternativ för oss utan det blev en stor banca båt. Denna resa tar 6,5h att åka och det är kanske inte den mest behagliga resan som vi har gjort. Dels var Cissi lite kass. Kastade upp på morgonen och lite illamående men vi hade inte mycket annat val än att gå upp och åka iväg. Själva båten i sig har ingen lyx alls. Det är träplankor längs sidorna och i mitten står ett par plastbänkar som man kan sitta på. Dock kan man gå upp på taket och sitta i solen så det gjorde jag till en början själv då Cissi försökte få lite sömn. Sen hittade hon också upp på taket och sökte sig till den lilla skugga där var. Det var dönajs att ligga där upp och sola, skvätte lite vatten då och då av vågorna. Var ganska så hård sjögång, gungade åt alla håll och kanter så tur att man tog en sjösjuketablett innan vi åkte. Nu i efterhand så ja, det var en jäkligt jobbig resa egentligen men ändå bättre än vad jag förväntade mig… eller… mnja… svårt att bestämma mig. Men nu är vi iallfall i Coron. 4 dagar här sen tackar vi Palawan och åker över till Panglau (Bohol) med en natt i Manila, mest för att flyga på kvällen till Manila och sen ett tidigt flyg till Bohol. Vi vet vad som väntar där… var där för 2 år sedan så vi tänker avsluta snyggt. Men det är ett tag till dess dock… som tur är kanske =)

Ingången till vårt hotell... vi var aningen tveksamma och fick fråga runt lite om vart vi skulle... 

Vår mysiga balkong
 
Ingången till hotellet
 
Tog den mest manliga drinken de hade... jäkligt fin
 
På väg ut mot båten som skulle ta oss på Tour A
 
Schysst dykning i small lagoon
 
Magiska killen med öl
 
Sitter och njuter av vår nyfunna öl i Small Lagoon
 
Front row seat på båten
 
Då vart det lunchdags
 
Ganska hyfsad view...
 
Njuter av en läsk på sista stoppet
 
Hopp i genom en grotta till en Secret Lagoon... men vete fasen hur hemlig den egentligen är...
 
Big Lagoon
 
 
Njuter av en tjockakola
Hidden Beach bakom alla klipporna
 
Ännu en grotta... denna fick man simma igenom
 
Glassbåt!!!!!!
 
Snorkling... mycket bra snorkling... dock hör man hela tiden "Jag ser inget... jag ser inget... jag ser inget"...
 
Mycket att titta på nere på botten
 
Det var i alla fall en person som var glad på båten
 
Hugger lite sol på soldäcket, fick dock hålla i sig. Rejäla vågor.
 
Tack för skjuten Jessabel
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela