hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Världens största träd...

Publicerad 2013-07-29 10:08:15 i Allmänt

De senaste två dagarna har vi varit ute i "bushen", Yosimite och Sequioa. En underbar natur i Yosimite men tyvärr så har sommaren gått för långt för att man skall kunna se parken i all sin pakt. Vi åkte för att kolla på Mirror Lake, uttorkad till 93 procent och vidare för att se två vatten fall... vilken besvikelse. No Water! Bridal Veil vattenfallet skall ha vatten året runt, då blir man lite taggad med det var precis som det lät... en brudslöja som dansar i luften. Pada tyckte det såg ut som att någon stod uppe på toppen med en trädgårdslang och sprutade ut över stupet. Verkligen en målande bild på hur det såg ut.
Man skall inte klaga allt för mycket för själv naturen i sig är helt fantastisk med många bäckar och otroliga vyer med berg. Och jag fick äntligen bada!!!!!!!!! Woohoo!!! Kallt men skönt att med svalka då det var ca: 28-29 grader.
 
Vi körde vidare mot Porterville för övernattning och graderna peekade på 37 grader, grymt varmt. Det är otroliga temperatur skillnader på små avstånd. Ganska häftigt. Porterville är förövrigt staden som gud glömde... det enda som saknades var... de där torra bollarna som rullar över gatorna i västernfilmer.
 
För er som inte vet så är Sequioa-träd sjuuuuukligt stora. Kolla in bilderna här nedan för att få en förståelse. Riktigt galet grymt att se hur stora de är, vissa av dem har stått där i över 2000 år... Inte ens Jesus levde då... då är det riktigt gammalt. Väldigt imponerande. Körningen är lite racingkänsla fast med 2km branta stup utan räcke precis bredvid vägen. Då uppskattar man när skyltar kommer med "Narrow road ahead", speciellt när man kör en Suburban!
 
När vi sedan tog vägen till LAX för att droppa av våra vapenbrödrar Pada och Olle så käkade vi lunch i Bakersfield och vi toppade gradskalan med 40 grader.
 
Nu när jag skriver detta så har pågarna, förhoppningsvis, varit i luften 1,5 timme medans jag sitter på ett hotellrum i VEGAS!!! Nu jäklar skall det vinnas pengar, Cissi som är gammal blackjack drottning skall plocka Casinon! Vi bor på Monte Carlo, verkar redigt schysst. Har inte hunnit göra något än mer än att checka in och beställa roomservice. Blir blivit många timmars bilkörning idag... fast lite roligare körning till Vegas. Vi bytte bil... och landade en Mustag Cabbe. JollyJumper har många hästar under huven :)
 
Sitter i Yosimite och chillar
 
Mirrorlake

Äntligen fick jag bada!!!
 
En ekorre chillar på en sten
 
Liiiiite stora träd...
 
Ser ni lilla Cissi till höger?
 

Bilder från de 3 senaste dagarna

Publicerad 2013-07-27 07:01:16 i Allmänt

 
Står vid den gylle bron, tyvärr en massa dimma.
 
 
Vi åker spårvagn på Powel street

Vy från spårvagnen, vi stod och hängde på sidan som man skall göra
 
Vi chefar Lombard Street...
 
... dock blir man lite trött att chefa upp hela gatan i 40 graders vinkel typ
 
Gissa vart vi är nu...
 
Här bodde Al Capone, man vet inte exakt var grabbarna satt för att de flyttades runt hela tiden. Men enligt ett register som blivit tillgängligt så kan man härleda till att Al har bott här ett tag...
 
Rastgården
 

Cell block A, användes inte när Alcatraz var under Federal Law
 
Dessa användes flitigt, isoleringsceller i cell block D
 
Cell block B och C, inte mycket plats om man jämför med dagens celler
 
Olin hade en polare här sista tiden...
 
Om jag hade suttit på Alcatraz så hade nog vakterna sett mig i denna ställning ganska ofta... grymt chefigt med en egen toalett.
 
Inporten till Chinatown i SF
 

Bye bye San Fransiso!!!

Publicerad 2013-07-27 06:17:11 i Allmänt

SF har många likheter med Malmö... alla kör som idioter... vädret suger... Typ 14 grader, det är ju katastrof! Man är i Cali och förväntar sig att det skall vara sommar och gott gott men ICKE!!! Vi tog en snabb frulle på Starbucks och Subway. Promenerade upp mot den berömda Chinatown porten, check! Efter det så hämtade vi ut bilen och började köra ut mot vildmarken.
 
Vi skall nu byta ut storstaden mot en lite mer ociviliserade omgivningar, Yosimite, Sonora. Men på vägen så landade vi på en Outlet och shoppade, jäklar i havet vad det gick undan. Man går in i en Converse outlet och de kastar 2 par Converse i huvudet på mig för 175kr stycket. En del piké och sonnebrillor införskaffades. En bra shopping runda, näst sista för mig och Cissi. Finns en i Vegas också men då har vi lämnat av det andra kärleksparet Olle och Pada. Blir många frågor när vi skall dela notan på restauranger, "Split it two ways?" :)
 
Från 14 grader, vi kör 45 minuter och vi är uppe i 32 gradet. Enorma temperaturskillnader här uppe. Där vi sitter just nu på Best Western Sonora är det 35 grader och klockan är 21. Vi letade efter en lite Lake att bada i när vi kom hit, vi hittade en på kartan men vi kunde inte komma dit. Vi ser vägar som går dit men "Private Properties", "Keep out" och massa stängsel. Känns lite som att de skall komma springandes med hagelbössan om vi hade kört in där. Pada höll på att få hjärtattack varje gång vi närmade oss en skylt. Så vi nöjde oss med att köra inom macken och köpa ett flak öl som vi håller på att beta av. Käkade på Gus Steak house, ok mat men inte superbt. Det bor 4000 i Sonora och alla tjejer mellan 21-22 jobbar på Gus Steakhouse konstaterade vi och alla började jobba idag tror vi.
 
Imorgon skall vi köra ut till Yosimite och gå en trail och se på natur. Nu jävlar skall vi hitta den där sjön som jag och Olle hela tiden har snackat om. Vi bara måste hitta nånstanns att bada, vi försökte när vi körde Cambria - Monterey men även där en massa "Keep out" skyltar. Imorgon skall det ske!!!!!!!!

Rundtur i SF

Publicerad 2013-07-26 07:38:36 i Allmänt

Idag var vi runt i San Fransisco och tittade på det man skall titta på. Frukost på Starbucks som ligger bredvid hotellet... Olin och Pada har levt hela natten i skräck förresten, rummen här i SF är av lite si så där kvalitet för att vara snäll mot hotellet. När vi kom in i rummen igår kväll så var det ca: 48 grader. Elementet stod på max och gick inte att stänga av. Olle ringer till Frontdesk och klagar så managern går ner i källaren och stänger av boilern vilket gör natten lite bättre för oss. Själv sov jag som en stock som vanligt. Lite hårda sängar men annars helt Ok.
 
Vi tog en runda på Macys och shoppade lite varmare kläder, det är icke varmt i SF ska jag säga. Men med en lite varmare tröja så löste sig det problemet. Annars var det ganska så schysst väder idag. Tog en lunch på The Cheese Cake Factory, riktigt najs mat och ännu bättre Cheesecake. Galet gott!
Vi tog en spårvagn från Union Square upp till Lombard Street, helt galen gata... och vägen upp för är ju ännu galnare. Man håller på att trilla ner när man väl trampar upp för gatan. Kändes som 45 graders lutning.
 
Vi promenerade ut mot Fishermans Wharf och vidare mot Pier 33 där båten till Alcatraz går. Efter en kort väntetid och en öl så gick båten ut mot ön. Den körde en runda om ön så vi fick se Alcatraz i all sin helhet. Ganska så imponerande view faktiskt. Väl i land så gick vi en kort rundtur med en guide sen blev det en audio guide som visade oss runt i bygget. Vi fick gå in i celler, jag passade på att sitta på toan när jag ändå var inne i cellen, fick även se cellen som Al Capone satt i, nr: 181. Med tanke på att vi tog kvällsturen så har man lite fler privilegier, vi fick på upp i sjukstugan och in i köket. Cellerna är verkligen hur små som helst, ingen plats alls att röra sig på. Fick även en lite titt på gården, inte heller mycket space där ute. Vi såg även hålen som de 3 fångarna använde som rymde från Alcatraz. Grymt coolt att se allt detta med egna ögon, man har ju sett mycket på film men allt blir mycket häftigare när man väl ser det med egna ögon. Ska man till SF så måste man ta en tur här. Riktigt schysst!!!
 
Som brukligt på detta hotell så blir det inga bilder ikväll, får ta och fixa det imorgon när vi är ute vid Yosimite. Förmoppningsvis så har vi lite mer internet där även om det är ute i skogen. Och nu är det dags att plocka fram de tunna kläderna, lär bli runt 30-35 grader bara 2-3 timmar från SF. Häftiga skillnader från så korta avstånd.

Monterey aquarium och San Fransisco

Publicerad 2013-07-25 08:46:23 i Allmänt

Vi började dagen med att åka till Monterey Aquarium. ett stort ställe med en massa fiskar.
Vi såg matningen av sardiner... det kanske inte låter speciellt spännande men HA! Det var det faktiskt... de jobbar som en skolklass... en av dem hittar mat och sen där efter kommer alla 10.000 stycken och jobbar i pakt. Riktigt häftigt att se. De hade även en grym samling av maneter. Har lagt upp en del bilder här nedan så även ni kan njuta av att se dem. Trodde dock att det skulle vara lite större, vi klarade av hela rasket på 2 timmar.
 
Sen körde vi California 1 upp till San Fransisco, när vi väl landade i SF så körde vi direkt till Golden Gate bron. Tyvärr så är SF känd att alltid ha dimma och så även idag. Vi såg halva bron, ni ser själva på bilderna nedan. Vi skall nog köra förbi en runda till och kolla in bron om dimman tillåter.
 
Och jag kan ju säga så här... att köra bil i LA är en barnlek med att köra i SF... Ibland undrar man om bilen skall välta, spårvagnar överallt. Tur man har lugn i kroppen så man klarar ju det galant :)
 
Kvällsmaten skulle spenderas i Chinatown... jag hittade ett ställe som heter Nanking. SJUKT!!!!! Min smakpalett har aldrig blivit så genomkörd av smaker. Vi började med att stå 5 min i kö, helt ok väntetid. Kommer in, vi får en meny som vi sitter och kollar läget på. Mamma-san kommer och skall snacka lite, hon frågar om vi har varit där tidigare. Nej blir då svaret. Så hon börjar vifta med händerna och verkligen rycker menyerna ur händerna på oss och säger "I fix for u" och försvinner som ett yrväder. Sen kommer maten i jämn takt... hela tiden... och ja jävlar... vet att man inte skall svära i text men herre gud min skapare! De har verkligen förstört kinamat för alla oss 4:a. Det var så gott, har aldrig ätit så mycket god mat på en och samma gång. Totalt blev det en 7 rätters middag, 2 kinesiska öl för 280 SEK, och det inkluderar 50 i dricks. Skall ni någongång till SF MÅSTE MÅSTE MÅSTE ni besöka Nanking uppe i Chinatown på Keary Street. Fantastiskt!!!
 
Nu ligger vi och skall ladda batterierna till imorgon då Macys, spårvagn, Powel street, Lombardi street och Alcatraz står på schemat.
 
Lite långsamt WiFi på vårt sjaskiska SF hotel så blir nog inte några bilder idag tyvärr...
 
 

Roadtrip - Highway California 1

Publicerad 2013-07-24 08:02:28 i Allmänt

Dagen vigdes åt att köra ca: 15 mil upp till Monterey via California 1. Det sägs att denna väg skall vara helt fantastisk att åka... men det stämmer inte riktigt... den är helt sjukt fantastisk att åka på!!! Svårt att beskriva hur den är att köra, runt varje hörn är det något nytt att titta på. Naturen är helt underbar... mycket berg, mycket hav, många view Points. Vi trodde att det inte skulle ta speciellt lång tid att köra denna "korta" sträcka... men man måste i princip stanna varje 10 minut för att ta en massa foton och man blir helt bortblåst av utsikten. Alla som kör roadtip måste köra CA 1 från Cambria till Monterey.
 
Vi stannade även vid en plats där man kan få syn på elefant sjölejon. Min tanke var att... jaja, har man tur så kanske man kan få syn på 2-3 stycken ute i havet. BANG!!! När vi kommer fram ligger typ 50 stycken och latar sig på strandkanten och vi är kanske max 10 meter ifrån alla. Ute i vattnet snurrar 10-15 stycken runt och visar upp sig och slåss med varandra. Helt otroligt att se så mycket natur på så nära håll. Underbart att se!
 
Jag har lagt upp lite bilder på omgivningarna runt CA 1 så även ni kan njuta lite.
 
Vi har precis kommit tillbaka från Fisherman's Warf i Monterey och käkat på en grym restaurang. Jag tog en Fisherman's Warf Platter men en blandning av en massa sjömat.. bland annat en halv krabba. Grym kvalitet på maten, riiiiktigt gott!!!
 
 

Vinprovning på vägen mot Cambria

Publicerad 2013-07-23 08:10:36 i Allmänt

Idag har det blivit en del vindrickande. Vi hoppade upp i vår big-ass-suburban och körde från Santa Barbara till Firestone Vineyard. Vi tog en liten vinprovning av 5 olika viner från deras vingård. Riktigt bra vin måste jag säga, inte den där typiska rödvinssmaken som kan dominera i min smakpalett. En flaska köpte vi med oss och Pada slog till med en. Pada, som inte är någon direkt vinkännare fick smak av det här med vin och det kommer inte förvåna någon om han kommer sitta nere i Malmö och fukta läpparna på olika sorters vin a'la Edvard Bloom.
 
Efter vinprovningen körde vi vidare upp mot Pismo Beach där vi käkade lunch och tog en bira. Ner på beachen och låg och slaggade en timme i solen för att smälta lunchen... satt som en smäck!
 
Därefter drog vi "Highway 1" upp mot Cambria där vi checkade in för natten. Landade på ett riktigt mysigt litet krypin nere vid havet. Hotellet är avsett för par så om någon frågar så är Pada och Olle på en liten kärlekssemester :)
Vi hittade en schysst restaurang där vi alla tog en steak... riiiiiktigt gott skall jag säga. Det här med steaks kan jänkarna, sjukligt gott. Nu skall vi dra oss till sängs och ladda batterierna inför morgondagen där vi skall ta oss upp till Monterey för sista anhalten innan San Fransisco.

 
Tunna från Firestone Vineyard (jepp, det är snubbarna som skapade däckmärket). Eldas till 7 olika typer för att lagra vinet. Köps för ca: 900 dollar, kör vin i två omgångar och säljs för 35 dollar till bourbon destilleri.
 
Vinranka från Firestone

En klappvänlig hund som hände med på vingården
 
Sitter och väntar på rundvisningen på vingården
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite bilder från de senaste

Publicerad 2013-07-22 07:09:41 i Allmänt

Lite bilder från de senaste dagarna...
 
Underbar syn eller vad???
 
FIRS-VM laget i all sin prakt efter kvartsfinal vinsten mot USA
 
Actionbild från match mot Venezuela
 
Action(målbild) från Gruppspelsfinalen mot Nya Zeeland
 
Kvartsfinal mot USA (timeout), när Coach Pada snackar...
 
...då lyssnar man intensivt...
 
Sverige gör 4-3 i förlängningen
 
Actionbilder: Semifinal mot Kanada
 
Actionbild: Bronsmatch mot Schweiz

Sista kvällen i huset lokaliserat i Costa Mesa Los Angelas. Vi hade ett mål under kvällen...

... och det var att påbörja en Öl-pyramid...

... och vi lyckades tillslut...

... glädjen var ostoppbar, även om skärpan låg på Öl-flaket som ni ser. Kameran passar väldigt bra in i vår sinnesstämning och fokus :)
 
 
 

4:e plats i VM, 21 länder!

Publicerad 2013-07-22 01:22:01 i Allmänt

Nu har man landat lite efter inline spelandet. Vi kom 4:a av totalt 21 länder. Det är vi väldigt nöjda med, vår målsättning var att komma 1:à eller 2:à i gruppen. Så när vi vann över Lettland och skulle spela kvart med USA var det i princip ingen som skulle tro att vi kunde vinna. Men det var 16 inline killar som sa till varandra att Fan... Vi har inget att förlora, vi har gjort en bra turnering hittills, bara rocka loss en match till och njut av att spela mot USA i Honda Center. Innerst inne tänkte mb att ska vi åka ut så ska det vara mot USA.
Att vi sen är några surskalliga jävlar som vägrar att ta stryk är ett bevis på svenska hjärtan och en järnvilja. USA var bättre men vi vägrade att vika oss. De försökte allt... Dopingkontrollanterna ville in i båset och köra tester under matchen... Coach Pada lackade ur: "Are you fucking kidding me?!..We'r in the misddle of à fucking game!!!"

Skönaste kommentaren någonsin! I andra perioden körde de över Mackan-målvakt 2 gånger inom loppet av de första 2 minuterna, brukligt nordamerikanskt. En kille har galler i USA, samma kille kör över mackan. Inget kunde slå av vårt fokus och succén var ett faktum. Skönt att visa många i den svenska inline världen att man behöver inte vara från Elitserien/Allsvenskan för att kunna vinna :)

Nu bär det av mot San Fansisco, första stoppet är nått och det är i Santa Barbra. Här skall Olin och Pada nyktra till lite är tanken :)

Bronsmatch, All-in!

Publicerad 2013-07-20 18:25:57 i Allmänt

Kanada blev för stora igår, torsk med 6-2. Vi kom upp till 4-2 i andra och började få känning men sen fick de 2 mål och tåget hade lämnat stationen. Det var lite svårt att ladda om på 3 timmar efter att ha slagit ut USA.Men Kanada var mycket bra, inget snack om det.
 
Idag blir det bronsmatch mot Schweiz kl.2:45 PM. Vi skall ha bronset, inget snack om saken. Nu har vi fått laddat upp batterierna och nu kör vi på. Matchen kommer spelas i Huntington Beach för att förbundet hade inte råd med Honda Center, dålig publik uppslutning resulterade i ca:75.000 dollar minus varje dag... Plus att LeBron har hyrt Honda center för något jippo idag :)
Tror spelplanen i HB passar oss bättre så det är fullt ös som gäller... Vi skall ta skiten!!!
 
Vi har börjat morgonen med att äta tårta och sjungit för Söderberg, den lille pågen fyller ju hela 30 bast!!!
Vi skall ge honom en bronspeng i present!

GET THE FUCK OUT TEAM USA!!!!!!!

Publicerad 2013-07-20 00:20:52 i Allmänt

 
Helt sjukt... Vi har gjort det ofattbara... Vi slog ut regerande världsmästarna USA i kvartsfinalen med 4-3 i övertid!!!
 
Nu väntar semifinal mot Kanada kl.7:15 PM amerikansk tid. Fortfarande i Honda Center. Ställ klockren... It's gonna be... Wait for it..............

Uppladdning inför USA-matchen

Publicerad 2013-07-19 19:19:38 i Allmänt

1 timme kvar till avfärd mot Honda Center och kvartsfinal mot regerande mästarna USA. Uppladdning består som brukligt av ägg och bacon frulle samt biljardspel.
 
Nya hjul är införskaffade...Idag smäller det!!!
 

5 raka segern!

Publicerad 2013-07-19 07:48:11 i Allmänt

Idag var det dax att flytta in i finrummen i Honda Center. Åttondelsmatch mot Lettland stod på schemat. Arenan i sig är väldigt imponerande men lite stor för att bilda något bra drag i en match som denna kan vi väl säga. Lettland körde runt på 8 man och det märktes på deras tempo. De ville alltid lugna ner spelet genom att spela hem pucken... Tråkigt spel enligt mig men visst, det var ju bara att anpassa sig. Golvet var också ett rent helvete att köra på... Väldigt dåligt fäste i golvet, gamalt och smutsigt. Riktigt dåligt av organisationen att inte ha bra kvalitet på prylarna i deras skrytarena. Första perioden hade vi svårt att skapa något, en stor del av detta hade med golvet att göra. Kan inte köra 100% med risk för att tappa fästet etc. Vi fick lite mer styr på det i andra perioden. 
 
Vi hade tålamod matchen igenom och vi vann med 5-2 vilket innebär att vi spelar en kvartsfinal imorgon mot USA, hemmanationen. Skall bli riktigt sjukt kul att möta dem på hemmaplan. Kommer bli tufft och högt tempo med vi skall streta mot och köra skiten ur oss för att få in puckarna och ta oss till semi... Men som sagt... Kommer bli tufft.

Universial Studios

Publicerad 2013-07-18 21:21:07 i Allmänt

fsdfsdfsf
 
Efter match igår så åkte vi till Universial Studios i Hollywood... kan bara säga ett ord... "SÅJÄVLACOOOOLT!!!"
Vi tog en runda med studio tours där man åker igenom området och får se inspelningsplatser och studios, vi har bland annat sett torget i "Tillbaka till framtiden"-filmen när blixten slår ner i klocktornet. Vi fick uppleva en 3D-attack av King Kong och T-rex, helt sjukt vad man kan lura hjärnan att man faktiskt är där när vagnen skakar och har sig. Riktigt schysst gjort, väldigt imponerande.
 
Vi fick oss alla en riktigt rejäl dusch när vi åkte Jurassic Park - The Ride... lite av en flumrider med asmycket vatten och dinosar, sjukt stora by the way... Cissi var lite orolig att hennes vita tröja skulle bli en see-through... eeehhh.... Jepp :)
 
The Mummy - Ride... jäkla acceleration vid start... 0-100 på kanske 1,5 sek. Galet sjukt... Olin skrek som en liten flicka så klart.
 
Men den mest sjuka av dem alla... Transformers. vi köade i kanske 1 timme men det var den bästa kö man någonsin har varit i. Det händer grejer hela tiden i kön, tv-skärmar bygger upp själva riden med att man är en rekryt och att allt går åt helvete. Mycket rekvisita överallt att kolla på och bara detta är en upplevelse i sig att de verkligen går all-in på allt. Och när vi väl skulle dra igång 3D-riden... alltså... jisses... galet sjukt coolt! Svårt att beskriva man att man kan få det som att man verkligen är där med en massa fall, missiler som flyger, värme som slår en i ansiktet när det smäller, skakar och ja... Detta är verkligen ett måste om man kommer till LA. Den som säger något annat är dum i huvudet eller för gammal för att ha kul.
 
Nu ligger jag i hängmattan efter att ha krossat Sune i biljard 4 ggr på raken. Har aldrig spelat så mycket biljard som jag har gjort i huset här. De andra 4:a är iväg på en liten shopping runda i närheten. Uppladdning till åttondelsfinalen har börjat... skönt med pausen från hockeyn igår behövdes. Idag är det fullt ös som gäller, kroppen känns piggare än någonsin, allt pekar på att vi kommer köra över Lettland. Finns bara en sak som gäller idag!!! Hoppas ni håller er uppe och kolla på matchen live (www.moslive.tv)
Vi behöver ert stöd! =)
 
 
 
 

Nu börjar allvaret!

Publicerad 2013-07-18 07:59:46 i Allmänt

4:e raka vinsten togs idag mot Nya Zeeland. Man kan tro att ett land som Zeeland, som inte har någon hockeykultur, kan spela inlinehockey... Men det kan jag säga att de kan. De var ett bra inline lag... Men vi är bättre :)
Vi stred för varandra och för kronan på bröstet. Vi krigade matchen igenom och höll hela vägen fram.
Nu väntar Lettland imorgon kl.4:15 PM... En åttondelsfinal! Så det blir en lugn dag imorgon på förmiddagen så kommer blogga lite mer då.

Vi (Nille, Cissi, Walle, Pada, Olin) med en trip till Universal Studios... Sjuuuukt coolt... Mer om detta imorgon :)

3 raka...

Publicerad 2013-07-17 08:56:56 i Allmänt

segrar är skörden så här långt. Vi slog Venzuela med 10-5 och kan konstatera att vi är dåliga på boxplay. Visst... Vi gör ett fram men släpper 4. En enkel lösning är att hålla sig på banan. En klassisk kommentar med ack så sann. Vi har matchen under bra kontroll ändå känns det som, vi släpper inte igenom mycket när vi är 4-on-4.
Ny match imorgon mot Nya Zeeland, vid vinst väntar Lettland som det ser ut nu i Honda Center. Vi skall göra allt för att göra Sverige stolt!!!

Sängsax, sov gott... Eller godmorgon om ni läser det typ nu när jag skriver detta kl.23:56.

Första mästerskapsdagen

Publicerad 2013-07-16 18:56:12 i Allmänt

Första dagen med inlines slutade lyckligt. Vi öppnar turneringen mot Tyskland nere på The Rinks i Huntington Beach. Vi har ingen aning om hur tyskland spelar eller hur bra dem är. Vi börjar i ett bra tempo och har en ganska så stadig defensiv och en bra offensiv matchen igenom. Vi går ganska tidigt upp till 4-1 och får med oss ett par enkla mål. Bra lag har ju tur som man brukligt säger. Tycker att vi kontrollerar matchen hyfsat bra och låter tyskarna lugna ner spelet till vår fördel med en massa burskydd. Tyvärr släpper vi upp dem till 4-3 men vi får in en sista puck när det är ca: 5 min kvar eller något sådant. Det känns som spiken i kistan och våra 2 poäng är bärgade.
 
Efter matchen åker vi hem oh duschar, finns inga duschar nere i hallen, käkar lite spagetti och köttfärsås a la Cissi. Väldigt uppskattat att ha en liten husmor med oss. Vidare följer lite vila, vissa går till sängs och andra lägger sig ute på gräsen i skuggan. Pada gör allt för att få bort sin bonnabränna och Cissi lapar sol.
 
Nu står Kina på schemat och som vanligt har vi ingen aning om hur de är. Det är även deras första match så vi har ingen måttsticka alls. Vi går in och kör 100% och målen börjar trilla in med jämna mellanrum. Matchen slutar 20-0 till oss... är väl inte mycket mer att säga om denna match. De var inte alls bra medans vi gjorde vad vi skulle. Första perren slutar 7-0 och Mackan-målvakt skäller på oss att det skall minst så 18. Vi höjer effektiviteten och gör 13 i andra. Svårt att hålla kvar skärpan en match som denna men det gick vägen.
 
Nu har vi precis tryckt i oss en frukost bestående av scrambled ägg och bacon å en liten bulle. Vi skall bege oss till hallen inom kort och titta på New Zeeland mot Germany. Vi räknar med att Nya Zeeland kommer bli en tuff motståndare så vill gärna scouta.
 
Bild: Olles svar på att säga grattis till målet... en våldtagning!!! :)
 

Träningsmatch och invigning!

Publicerad 2013-07-15 05:55:25 i Allmänt

Nu har vi dragit på oss inlinsen för ett första pass i staterna. Efter en stadig frulle så drog vi ner till The Rinks - i Corona för ett träningspass. Japan tränade före oss så vi kollade läget med dem om en kort träningsmatch. De var pigga på det och vi körde ca: 25 minuter med dem... Vinst Sverige med 7-0. Bra började iallafall bra resultat mässigt men virrigt spel då vi rullade runt på folk. Tyvärr har flygbolaget slarvat bort småläningarnas utrustning så de kunde inte vara med och köra. Förhoppningsvis så får de låna grejor till morgondagens match mot Tyskland.
 
Invigningen drog igång kl.6 ikväll i Honda Center... Home of the Ducks. Inte varje dag man står på isen under jumbotronen där Anaheim Ducks spelar sina matcher i NHL. Känndes jäkligt coolt måste jag säga! Inte många som kan säga att de har gjort det. Morsan och Farsan satt uppe mitt i natten för att kolla in invigningen, de sa att vi såg redigt snygga ut. Känns bra med stödet hemmifrån! Nu står Sune ute vid grillen, Cissi i jacuzzin, Pada får stryck i biljard av Olin och Walle och själv sitter man och bloggar. Allt är som det skall. =)

 

 
 
 
 
 

Snart börjar allvaret...

Publicerad 2013-07-14 16:25:00 i Allmänt

Gårdagen vigdes åt sightseeing och bilkörning... Eller kanske ska säga köande. Tydligen är det universalt att man alltid skall stänga av och lägga upp vägarbete under sommaren likt Sverige. Sen kan man lägga till att det finns en j***a massa bilar i LA. 7-filig motorväg men ändå köer. Galet! Men måste säga att det är inte så farligt att köra bil här... Känner mig nästan tvungen att säga det så att mamma kan vara lugn där hemma, men det är faktiskt sant. På med blinkers så blir man ofta insläppt i den fil man vill in i.
 
Vi körde först till Plums Café här i Costa Mesa, pannkakor!!!!!! Riktigt grym frulle med våfflor och ungspannkaka. Love this country! Sen styrde flaggskeppet (kör en 2013-fotbollsmammabil) mot Hollywood Blv för att titta på stjärnorna på trottoaren, landade även på Hard Rock Café för lunch. Och håll i hatten...Mr Sune a.k.a Söderberg, han som inte blir speciellt impad av något geografiskt, Grand Canyon..."jaha... Ett stort hål"... Han tog upp telefonen och tog en bild!!! Ni fattar inte hur stort det är att se denna man göra något liknande. Har någon sett en enhörning?, detta ligger lite i samma kategori.
 
Sen åkte vi vidare mot Mullholand Drv för att landa på Hollywood Bowl Outlook för att kolla in skylinen av LA och Hollywood skylten. Riktig schysst view!
 
Vi styr mot Sunset Blv och Sunset Strip, en vända på Rodeo Drv och Beverly Hills. Schyssta villor som kostar en krona känns det som. Kollade även in Axl Foleys jobb HK... Ni som inte vet, "Snuten i Hollywood".
 
Nästa anhalt blev Santa Monica Pier där vi gick omkring och mös. Mycket folk överallt så det blev inget parisahjulande tyvärr. 
 
Efter detta så åkte vi hem, barnen i bilen (Sune, Pada, Olin) sov så gott nästan hela vägen hem. Och när vi kom till Costa Mesa fick barnen bestämma vad vi skulle käka. Jag frågade Pizza?... Sune: Nä, det åt vi igår. Jag: Wendys Hamburgare? Jaaa, det ska vi äta. Ingen tänkte på att vi åt burgare för 3 timmar sedan typ. Lite problem att beställa blev det också, trötthet och förvirring är en bra combo.
 
Nu ska jag köra och köpa bullar för att sedan väcka pågarna, inline träning kl.14 idag. Av med semesrkepsen och på med inlinehjälmen för snart blir det allvar på riktigt...

Ny dag och nya tag...

Publicerad 2013-07-13 17:59:53 i Allmänt

Nu har vi kommit tillrätta med det mesta, fått sovit ett par timmar. Resan började ju surt nog med en 4 timmars försening vilket gjorde vår dörr-till-dörr resa på 28 timmar. Att inte sova på 28 timmar kan ju sätta sina spår men känner mig ändå ganska så fräsch efter 5 timmar i bingen.
 
Pada... Eller Djan som han heter denna resa är nog lite mer sliten efter 2 flak öl och 6 timmar i jacuzin( kallad Jacke framöver). Djan som fick problem med foten skall dock inte spela VM så det finns inget dryckes förbud mot denna man. 
 
Måste säga att huset vi hyrt är jäkligt Najs för att säga det på ren svenska. Schyssta rum, innergård, hemmagym till gymfantasterna. Och just nu ligger jag ihängmattan och softar innan alla andra vaknar. Idag blir det en roadtrip-sightseeing tour till Hollywood. Kika lite på skylten, fönstershoppa... Ja, Cissi har fått stränga ordrar att plånboken är stängd när vi är på Rodeo Drive.
 
Fått reda på att invigningen är imorgon kl.6 PM. Så kika gärna på den så ska ni få se ett par stolta Sweden-pågar.
Nu är det dag att skicka liv i Söderberg!

"One picher of beer, please and keep'em comming"

Publicerad 2013-07-12 10:39:56 i Allmänt

Då sitter vi på Kastrup och väntar... Läääänge... Planet skulle ha lyft 11.30 men piloten som är på väg hit söndagskör vilket innebär att planet är försenat. Skall lyfta 15.30. Så tack vare Delta Air så får vi gratis öl. Inget ont som har något gott med sig.

Och så slipper vi oroa oss med tajt transfer på 1,5 timme på JFK, nu får vi 3 timmar på oss. Tack vare tidsskillnaden så landar vi 00.20 i LA.

Dax att ringa hyrbilsfirman så att de är vakna när vi kommer mitt i nassen.

Nu börjar...

Publicerad 2013-07-12 08:25:02 i Allmänt

...äventyret!!! Första anhalten är buss 31. Möjligen den svåraste resan. Har vi pengar på jojo-kortet, kommer det finnas sittplatser, kommer våra väskor att rulla iväg i svängarna... Framtiden är oviss när vi beger oss ut i den mest mytomspunna resa vi någonsin har gjort... "Road to Winter Classic", släng dig i diket för nu är det dax för... Wait for it.... "Road to FIRS-VM and an amazeing Roadtrip with Olle and Djan"

GPS?

Publicerad 2013-07-11 17:17:00 i Allmänt

Mina kära lagkamrater från norr flyger redan idag... men jag har en känsla av att piloten borde införskaffa sig en schysst GPS. Finns ju ganska billiga sådana på NetOnNet har jag hört :)

Skämt å sido... tydligen något fel på ena vingen. De såg detta efter 15 minuters flygtid men planer som då är fulltankat måste dumpa bränsle för att kunna ha möjlighet att landa. Så virrade omkring 1 timme i luften innan de kunda landa. Kan ju kännas lite drygt... men för att se det positiva i det hela så är det ju bra att de såg det innan de var över den stora vattenpölen. De väntar på nytt plan nu så vem vet... de kanske landar samtidigt som oss imorgon :)

Semestern börjar...

Publicerad 2013-07-11 13:41:22 i Allmänt

Nu har man äntligen klockat ut från jobbet och påbörjat semestern... Eller iallafall tagit långlunch som det så fint heter... Om 1 dygn sitter jag på planet till Staterna... Woohoooo!!!!! :)

2 dygn kvar till resan...

Publicerad 2013-07-10 11:17:19 i Allmänt

Äntligen är man inne i bloggosfären!!!
Har alltid längtat efter att ha min alldeles egen blogg... eller?
 
Med tanke på mitt telfonminne så är det nog bäst att jag skriver ner vad jag/vi gör under resans gång för jag lär ju inte komma ihåg allt. Så när folk frågar "Vad gjorde ni i USA".....ööhh... spelade inline... och så åkte vi runt lite.
Nu är min förhoppning att jag kan hänvisa till min blogg :)
 
Ganska så exakt 2 dygn kvar till att jag sätter mig i den bekväma stolen som skall vara mitt hockeyarsles hem i 8 timmar innan vi tar mark i NY. Sen kommer den största utmaningen att klara av imigration etc på 1,5 timme tills nästa plan lämnar mark och skall ta oss till LA. Alla säger att det blir tufft att klara det, men jag gillar utmaningar. Cissi är nog den som är mest orolig att missa flighten :)
 
Pada, Olin och Renström tar ett tidigare flyg så Olle tar ansvaret för utrustningen så att den kommer på plats i LA. Sisådär kul om vi kommer med vårt plan men bagaget inte kommer med i transfern... men det löser sig nock.
 
Dax att jobba de sista timmarna för dagen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela