hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Rockscenen i Los Angeles

Publicerad 2017-08-12 17:38:00 i Allmänt

Nu sitter vi på planet från Los Angeles till New Orleans, en ca: 3.30 timmars flygning utan entertainment system. Buuuu!!!

Southwest står för transporten, hyfsat billiga biljetter så en försening på 45 minuter är bara att acceptera. Men vad har vi gjort i LA tro?

Två nätter på Ramada Plaza i West Hollywood... området som liknar San Fransisco. Om man tänker på färgerna... rainbow =) Men nära till både The Viper och The Fonda theater som stod på kvällsschemat. Vi kom till hotellet på eftermiddagen efter ca: 3 timmars bilfärd från Pioneertown med ett "obligatoriskt" stopp på The Outlets of Orange. Vi körde faktiskt förbi The Rinks i Corona där vi tränade den första speldagen 2013. Många goda minnen som ni kan förstå.

Vi drog ut från hotellet och begav oss mot The Viper Room... i 34 graders värme. Nyduschad och fräsh i ungefär 18 sekunder, kartan visar i princip raka spåret upp till Sunset Strip... dock är det ingen 3D karta som visar att det är en jäkla backe på vägen. Sjukt drygt men väl uppe så hoppade vi in på första bästa ställe och tog en Stone IPA. En west coast IPA, grymt god!!! Så vi tog två... det var ju faktiskt happy hour. Men måste ju tänka ekonomiskt... precis som töserna när de säger att de "tjänat" pengar när de shoppar på rea. Har börjat annamma detta vid vissa utvalda tillfällen. Beställde in 3 olika små rätter, tro det eller ej så var det faktiskt små rätter. Inte a la americana style. En med räkor, en med kyckling och någon med... med... runda saker med grönsaker. Kändes friskt och nyttigt, men då var ändå 2 av 3 friterade grejor.

Vidare till The Viper Room... har man lite koll på rockvärlden så vet man att The Viper är startklubben för många bra band. Även känd som Johnny Depps klubb. Dock höll han sig hemma denna dag, såg inte honom iallfall. Och det hade man gjort för ja jäklar vad litet ställe. Men riktigt klassiskt rockigt. 3 band, började med ett godkänt ungdomslir. Lite Dead by April stuk. Inte koll på vad de hette med spelar nog inte så stor roll. Andra gänget hade 3-4 år till på nacken och körde på med mindre growl. Grym röst och ascool gitarrist. Världens blondaste pudelfrilla men volym. Sen kom ju då The Main event för kvällen, Hundred Suns. En blandning av 3 rockband varav sångaren från Norma Jean (för de få som vet vem det är). Riktigt schysst musik och bra drag. En klart godkänd kväll även om Cissi fick skoskav av backarna.

Dag två spenderades nere på Venice beach. Vaknade tidigt som brukligt de första dagarna på västkusten. Kom ner redan vid 9-tiden på stranden så vi lyckades få parkering ändra nere vid stranden. Väldigt sällsynt. Vi hade SÅKLART smörjt in oss med solkräm... dock glömdes vissa strategiska delar av kroppen. Insida lår... höger för att vara exakt. Ligger man på rygg och med benet böjt... somnar. Jodåsåatte... Och jepp... ansiktet glömde
man ju också. Men öronen kom jag ihåg! Har väl kanske inte varit helt bra på att prioritera. Men det löser sig. Cissi brände ryggen också. Tillbaka till hotellet för lite kortison smörjning och iväg till the Fonda theater för att se Rag´n Bone Man. Kan ju säga att har man chansen att se honom live så gör det!!! Fy fan vilken röst och galet bra spelning. Helt magiskt. Svårt att beskriva men var faktiskt en av de bästa spelningarna
vi har varit på. Om man skall sätta betyg så får kanske de första 3 låtarna 4 stjärnor, sen var det 5 stjärnor hela vägen igenom. "Förbandet" var skit... någon tjej som pratade en massa i otakt till musik. Kanske bra om man gillar sånt där men nej tack. Inte vår smak.

Sista dagen och tillika resdagen blev en runda upp på Griffith Observatory... eller rättare sagt till parken. vi gick aldrig in i observatoriet men utsikten över hela LA är magnifik. Lite smoggigt men man får en bild av hur jäkla stort LA är. Vart man än tittade så slutade inte staden. Vilket är lite nackdel när man skall köra runt i staden. Det som på kartan ser ut att inte vara så långt tar en jäkla tid att köra. Dels för att det är långt och att
det ofta... eller rättare sagt ALLTID trafik och kö. Visst rullar det på men inte så fort som det skall/bör göra. Ska man åka hit så får man alltid lägga på 1 timme var man än ska i princip. Lite smådrygt. Men allt som allt så är vi nöjda med LA för denna gång, var inte mycket på vår "to-do-lista" då vi reda har gjort de "måste" saker man måste göra.

Nu när vi sitter på The Saint så har det faktiskt blivit min birthday!!! Nu ska vi ut och göra New Orleans!!!

 Utsikt från Griffith Observatory
 
 
Lite standhäng på Venice beach
 
Vår bil och rum i Pioneertown
 
Galen utsikt från Yoshua Tree Park
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela