hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Pioneertown... Cowboys and Indians!

Publicerad 2017-08-09 05:57:58 i Allmänt

Då har vi äntligen landat på plats i Amerikat!
Flygningen med Norwegian gick riktigt bra, ibland lönar det sig att åka business. Bra med utrymme och bra med dricka. Men fick dock hålla igen lite i slutet för när vi väl landat så är det min tur att sätta mig bakom spakarna.
Hyrt en Fullsize bil hos Alamo, kommer dit och får reda på att det är kö på att få en bil. Jodåsåatte... orkade vänta i 10 minuter sen fick man ta tag i det hela och det slutade med att vi fick en Dodge Minivan istället, även kallad "Fotbollamammabil". Väl inne i bilen så kom en massa gamla minnen tillbaka från 2013 när småbarnen hette Sune, Pada, Olin, Walle som satt bak i bilen... och även denna gång hade bilen POWERDOORS!!!
 
Vi körde ut från Alamo precis lagom till rusningstrafiken... Sthlm är inget gentemot LA när det gäller rusning. Cissi hade varit super gullig och fixat en överraskning till mig de två första dagarna så vi hade ett bokat bord kl.20:00 i Pioneertown. Tyvärr så missade vi detta med råge... kom till motellet kl.22 tiden. "Pappy and Harriets", som restaurangen heter, är ett riktigt cowboysarställe precis granne med motellet som vi bor på. De har alltid live musik med singer song writers m.m. Vi snackade lite med John som äger motelet och för 4 veckor sedan så var Paul McCartney här... "it´s a big deal" det där sället tydligen. John påpekade detta ett antal gånger :)
Motellet ligger även granne med "Joshua Tree National Park" som vi skulle besöka dagen efter. John informerade oss om att ska vi ut på hajk (trails) så skall vi se till att ha med oss vatten m.m. Just nu så saknas det två personer som försvann för 11 dagar sedan, står lappar överallt i parken. Lite småläskigt men vi har inte planerat att gå ut på någon monsterhajk direkt så det är rätt lugnt. Och med tanke på att jag sitter och skriver nu så gick vi inte vilse :)
 
Cissi vaknade tidigt som vanligt första dagen, kl.01:30 närmare bestämt medans undertecknad fick sova till 05:45. Fick sova lite längre så det var rätt najs. Vi satt uppe och såg soluppgången över bergen. Inte varje dag man gör det. Så vi begav oss iväg ganska tidigt med ett besök på Wallmart, bunkrade upp med vatten. Fick även lite information vid Visitors Center hos Joshua Tree att ska man ut på hajk så skall man ta med 1 liter per mile per person. Tro fasen man blir törstig när man skall bära med sig så mycket vatten... sen kan det också ha att göra med värmen. Landande som mest på 38 grader under dagen men vilket fantastiskt landskap det är. Bilder kommer lite längre ner så slipper jag försöka beskriva dem... men absolut värt ett besök om man är i närheten.
 
Vi klarade av parken på 2-3 timmar... nästa anhalt blev Desert Hills Premium Outlet. Ni hör på namnet att det är SHOPPING!!! Dock blev det mycket fönstershopping denna gång, jag fick köpt en keps iallafall. Ska på ett par outlets till så vi kommer säkerligen hitta lite prylar. Denna gång var vi mer ansvarsfulla och tänkte till innan vi slog till. 
 
Efter shoppingen tog vi en runda till Palm Springs, tänkte att vi kan väl sätta oss ute och ta en öl eller två. Låter ju ganska mysigt och man har ju hört lite om Palm Springs. När vi väl kom in i stan så blev man inte så där super exalterad, inte alls som vi hade trott men vi sa att vi stannar och tar en öl innan vi kör tillbaka. Ut ur bilen och... och... va fan... 45 grader varmt! Så det där med att sitta ute var ju bara att glömma... blev en Cola på närmsta TexMex och beslutet blev att åka inom Wallmart igen och köpa med oss lite plockemat och öl till motellet. Fram med två Layzee bags och softa med en kall öl. Heeeelt korrekt beslut!!!
 
Nu skall vi snart knoppa in för dagen och ladda batterierna. Imorgon så skall vi köra tillbaka till LA, en kort shopping runda i Anaheim och sedan vidare till West Hollywood... där väntar lite barhäng och musik på både Viper Room, Whiskey A Go Go och Fonda Theater. Vi hörs!!!
 
 
 
... och lite dåligt WiFi här ute i vilda västern så han orkade bara med dessa två bilder. Kommer fler imorgon =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela