hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Framme i Sabang

Publicerad 2016-03-27 11:48:52 i Filippinerna2016

Framme i Sabang och med speedygonzales WiFi så nedan kommer en hel del bilder från de senaste dagarna. 2 timmars bilfärd och vi har nu avverkat en dag i Sabang. En liten by inklämd i en bukt. Har fått en väldigt schysst cottage med utsikt över haver och herr Tjur som står utanför och håller vakt.
 
Framme på hotellet i Sabang där man kan ligga och njuta i poolen
 
Ute och tar en promenad i Puerto, the City of the living God som deras talesätt är. Vi gissar på att det är maffiabossen det syftar på. Han styr hela ön. Verkar vara en hyvens kille nu när alla de andra dummingarna är borta ur spelet. Inte många turister man ser här när vi är ute på vift i staden. Typ bara vi som är västerlänningar. Ungefär var 30 meter står ett gäng poliser/väktare med hagelbössa över bröstet... så man känner sig trygg. Cissi tog ut pengar och då klev en hagelbössesnubbe ut ur banken, jag nickade till honom och han nickade tillbaka. I got your back!
 
Kaffe å kaka fanns på hotellet (Princesa Garden i Puerto) också. Tösen som kom ut med kakorna sjöng glatt "Cookieeees" som ett litet barn. Och man hurrade till för det var väldans goda cookies. God Mojito för övrigt också.
 
Vi hade ett rum med poolaccess, skönt att inte behöva gå allt för långt för att bada.
 
Nu är vi på väg mot båten som avgår från st Lourdes till hotellet Dos Palmas. Dåligt hotell men det visste vi inte när bilden togs... så därför är vi jätteglada.
 
Vår transport som tog ungefär 1h.
 
Man måste ju sysselsätta sig med något, hittade en affär mitt över gatan där vi checkade in till båten så vi passade på att införskaffa oss tidsfördriv.
 
Framme och på väg in... in till ett charter-look-a-like-välkomstmöte...
 
Lite snorkling hann vi med, vad ganska många fiskar där så det får väl sägas vara en hyfsad snorkling.
 
Man kunde leka lite i lianer... kände sig kanske inte riktigt som Tarzan...
 
Ute på en liten liten ö en 30 minuter eller så från hotellet. Retade mig som fasen på att vi inte tog med oss dykarskorna... mycket döa koraller vilket inte är så mysigt att klampa runt på.
 
Men man kunde även hitta sköna sanddynor att lägga sig och lapa lite sol. Super najs!
 
Vad är det... är det en hatt... eller är det en sköldpadda... jomenvisst... en väääääldigt avslappnad sköldpadda. Vi kunde gå fram och knacka på skalet men det gjorde vi inte. Vila i frid min vän!
 
Då har vi gjort resan tillbaka till Puerto och inne på Aziza Paradise. Riktigt schysst hotell inne i staden. Bra standard och en härlig pool. Vi passade på att vara lite gulliga också.
 
Sen var man tvungen att jobba lite också... se till så att det inte var någon som missköte sig.
 
Kommer man till Puerto så MÅSTE man åka till Ugong Rock. Så jäkla god mat... Hon rekomenderade att ta en "Marlin" och steka upp den, så det gjorde vi. Samt 2 Sizzling Sisig med fläsk. aaaaa.... så gott!!! Sen till efterätt så tog jag en Fried Biko. Ingen aning om var det var men den skulle jag ha. Den var god så jag frågade vad det var för något. Något i stil med sötat ris med mango. Allt med mango är toppen. Sen när vi var klara så stod vår trike redo att köra oss tillbaka. Han körde oss dit och frågade om han fick vänta tills vi var klara och köra oss hem igen. Schysst snubbe. Fick lite extra pröjs så alla nöjda alla glada.
 
Framme i Sabang och de har en bar i poolen... precis så som det skall vara.
 
Är nere och rekar lite på stranden... härliga vyer. Är lite mer moln här då det ligger inbakat mellan lite berg.
 
180 graders view...
 
Imorgon så skall vi testa en 700meters linbana uppe från berget... ska bli spännande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela