hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Roadtrip!

Publicerad 2017-08-18 15:32:17 i Allmänt

Då sitter vi och lyssnar på den porlande bäck som ljuder utanför balkonen i Gatlinburg uppe i Smokey Mountains. Var ett tag sedan jag skrev något så vi har upplevt en hel del på vägen hit från New Orleans. Ska försöka plocka fram de bästa sakerna…

Funderar man på att köra från New Orleans så MÅSTE man köra inom Mobile, Alabama. Kolla in USS Alabama. Grymt häftigt att vandra omkring i skeppet. Vi kom dit på eftermiddagen och det finns Tour A, B och C som man kan gå, det är ”självgående” utifrån instruktionsblad. Tar ungefär 3 timmar säger dem… vi hade lite tidsnöd då de stängde kl.18 så vi klarade av dem på ca: 1 timme. Effektiva som attans. Hade inte varit fel att ha lite mer tid där, så ska man dit… planera att komma dit på förmiddagen. Finns en ubåt man också kan hoppa ner i.

Vägen från Mobile till Nashville… sjuuuuukt tråkig. En Interstate väg… en ren transportsträcka. Bara att ställa in sig mentalt på det om man skall köra. Vi hade egentligen tänkt ha 1 natt i Nashville men det ändrades direkt när vi kom in till Broadway. Staden är otrolig… stämningen är go och glad. Inte bara go, glad och fylla i jämförelse med New Orleans. Vacker stad rent allmänt där vi hängde. Alla barer spelar live musik från kl.11 på förmiddagen och fram till kl.02:00 på vardagar. Ska man hit så försök åka hit en helg, då är det mer drag. Inte för att det var dåligt drag mitt i veckan. Vi stannade 2 nätter på ett motell vid Nissan Stadium, Home of the Tennesse Titans! Ska jag försöka ge mig på att beskriva motellet… ni vet… om ni söker på typ hotels/booking m.m och sorterar på pris. Så brukar man vanligtvis hoppa över de typ 10 första. Har ni någonsin undrat hur det absolut första och billigaste motellet är? Vi kan berätta… körde på Knights Inn på 99 Spring Street. 666kr per natt… siffran känns bekant. Utseendet är väl lite som många andra motell, lite så där lagom slitet. Vi skulle ha ett rökfritt rum… det blev nog ett missförstånd och vi fick just rökrummet. Lite små smoggigt. Men va fan sa vi… vi skall bara sova 1 natt. Fast det blev två. I jämförelse med ett annat hotell i närheten av Broadway så skulle vi betalat 3 gånger så mycket. Fast jag överdriver lite för storyns skull också, funkade bra att bo där i 2 dagar =)

I vilket fall… Nashville är ett MÅSTE för alla country älskare. Vi käkade på The Stillery som hade galet bra mat. Topp betyg hos Yelp, stämmer klockrent! Första kvällen hängde vi på The Stage, jäkligt bra musik. Både på bottenvåningen och på takterassen, två olika live band på de olika våningarna. Dagen 2 spenderades tillsammans med 2 buckets på Nudie’s. Jo… vad tänker ni nu på? Tänker ni på att namnet klingar med strippklubb? Då ska jag säga att då klingar det falskt. Det är en country bar som alla andra här men med stans lääääääängsta bardisk. Vi lyckades få ”front row” seats på entresollen som hänger sig över baren och framför bandet som lirade. Grymt bra… och Jessie… de spelade Chicken Fried!!!

Finns även bostadsområden som är ganska mysiga att köra igenom och kika på, vissa gated som man inte kommer in på men andra som vi dödliga kan titta på =)

Nu är det slut med stadsliv för ett par dagar… vi har nu landat i Gatlinburg uppe i Smokey Mountains. Det ligger ganska nära Pigeon Forge, som då är födelsestaden för en riktig legend… Dolly Parton. Och det märks. Vi skall åka in där imorgon tänkte vi… kommer nog ha en del att berätta.

Glömde ju faktiskt att berätta att vi var på Jack Daniels Distillery i Lynchburg. Maffigt ställe det där. All JD skapas där. Vi gick en tour som avslutades med en liten avsmakning. Köpte med oss 3 flaskor hem så inte helt äcklig Whiskey med andra ord. Dock en STOR heads-up… vi käkade lunch, tänkte att jag tar en öl. ICKE!!! Detta är ett av amerikas värsta county… a DRY county. What the fu… Inte någon öl i sikte!!! Vilken mardröm…

Dåligt med WiFi här så bilder kommer senare.

 USS Alabama... ett måste i Mobile
 
Dry county.... va i helvete är det!?!?!? Vilket skämt
 
Jack Daniels och hans vattenkälla bakom
 
Smakprovning... JD Fire... wow =)
 
En bild till dig Maria... nu har jag shoppat och väntar i min stora stol =)
 
En självsägande bild
 
Hmmm.... va e detta... vi har iallfall gratis lokalsamtal
 
Bild över Nashville... en mycket vacker stad
 
Takterass och utsikt över Preds hemmaborg
 
Mysig park med view över Tennesse Titans hemma borg.
Preds!!!
 
Från Nudie´s... bra ställe med bra musik
 
Framme i Smokeys
 
View från New Orleans till Mobile... mycket vacka stränder.
 
WOOWOOO!!!!
LUNCH!
 
Cissi försöker se arg ut... lyckas hon??
 
Mäktigt!!!
 
 
Cissi vill ha ny bil.... undrar om den finns i rött?
 
Bilsnacks!

Kommentarer

Postat av: CA

Publicerad 2017-08-19 16:29:38

Va fuskigt att Maria får en dedikerad bild, det vill jag också ha!

Svar: It will come my friend... it will come...
Niklas Nerholt

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela