hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Tillbaka till Panglao (Bohol)…

Publicerad 2016-04-16 15:56:31 i Filippinerna2016

… känns riktigt bra. Vi var här för 2 år sedan och ska bli kul och se hur mycket som har ändrats. Dock var vi inte iväg så mycket utan körde mest resorthäng då. Det blev först en blixtvisit i Manilla med 1 övernattning. Tanken var att kolla in lite shopping i Mall of Asia, vi hade hittat ett schysst hotell som ligger 10 minuters gång från MOA. Tyvärr blev flyget lite sent och sen när vi skulle ställa oss i Gula-taxi-kön så var det köööööö. Inte en gul taxi i sikte och det var cikra 60 meter kö. Vi orkade i 20 minuter sen började jag springa runder och ragga alternativa bilar, lite likt när man ska hem från krogen i Sverige. Vi kallar dem för Svarttaxi. Tuggade med ett par snubbar och fick ner det till en acceptabel prislapp. Hann inte med någon direkt shopping till Cissis förtret. Vi hade kollat upp om det fanns något bra matställe som man ska käka på när man väl är i Manilla så vi hittade ett schysst ställe, utomordentligt goda burgare och lite småmysigt. Tror det hette något på W….. Wendys kanske? =)

Nåväl, Panglao… Deras slagord är nog Byn där allt är overpriced. En trike som borde kosta 70 kostar 150. (14kr kostar 30). Inte mycket till summor men man blir lite snevriden när man vet att det är överpris delux här nere. Sa det till en trikare också och han bara garvade. Tror att de har koll på det också.

Första anhalten är BE Grand Resort som ligger längst västerut på Alona Beach. Gissar på att det är ett ganska så nytt hotell. Vi fick 61% rabatt och ytterligare 15% tack vare Hotels.com. Måste säga att ska man resa runt så ska man boka via hotels.com. Man får gratisnätter och schyssta rabatter och man recenserar hotellen som man bor på. Stort komplex men schysst pool och tillgång till havet via någon form av konstgjord strand med trappa ner från klipporna. Väldigt mysigt och annorlunda för att vara här nere. Mycket asiater dock som lever loppan… fick ett litet tuppjuck häromdagen på en famlij. Svenska är ett universellt språk ibland. Tyst och lugnt blev det. Najs! De har även världens största HaloHalo… kan ju säga att detta var Cissis bästa dag EVER!!! Överlag ett bra hotell, lite väl dyr mat och öl på själva resorten. 195php (39kr) för en öl... Tar tillbaka det jag sa att det var lite dyrt. Svindyrt!!! Som jag sa… overpriced. För att jämföra så nere på Alona Beach på en restaurang så kostar ölen 80php.

Sist var vi inte nere i Alona Beach något vilket vi har nu. Väldigt mysigt med alla restauranger nere på stranden. Lite El Nido, fast större men mindre än Boracay. Vilket inte gör så mycket för stämningen blir mycket bättre. Inte en massa försäljare och kyparna låter en gå förbi utan att dra en i benen. Otroligt bra mat också, mycket gillat fläsk på pinne… å räkor… fast inte på samma pinne.

Nu har vi flyttat över till South Palms Beach Resort, samma hotell som vi vart på sist. Och det märktes när man checkade in. ”Welcome back mr Niklas”. Tack som fan, känns bra att vara tillbaka. Denna resort är den bästa på hela resan. Har blivit lite mer folk här än sist men det är 800 meter strand så man kan vara för sig själv ändå. Alla kidsen hänger vid poolen och det är en bit bort. Turkost vatten, vit sant, mycket palmer och lugnt. Den perfekta blandningen för oss. Älskar det! Här ska vi njuta våra sista 3 dagar innan Manilla väntar igen med en riktig shopping dag. Vi får se om vi åker iväg till Balicasag och snorklar. Väldigt bra snorkling där ute… vi lutar lite åt det. Kanske tar det avresedagen, har hela förmiddagen på oss då. Måste pressa lite sol först, Cissi gnäller i vanlig ordning på min bränna och säger att jag aldrig syns på foton om jag inte ler med öppen mun. Skojig tös det där…

Tur att man ler med tänderna så att man syns på bilden
 
Ibland har man det alldeles för bra...
 
Sitter och njuter av solnedgången i en hängmatta efter en massage
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela