hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Boracay klart! Palawan Nästa!

Publicerad 2016-03-22 14:47:39 i Filippinerna2016

Då var det dags att summera upp vistelsen på Boracay efter 4 hela dagar. Rent generellt så har det tillkommit en hel del nya hotell vilket gör att det även var lite liv och väsen på Station3 där vi hade vårt hotell. Även känt som ”lugna delen av White Beach”, som för övrigt består av 3 stationer. De sista två dagarna höll vi oss i våra kvarter när vi skulle ut och käka. 3 av dagarna spenderade vi i våra solstolar längst ut/ner till höger… bredvid Säljarsegelbåt-Johns territorium. Han försökte kränga på oss en segeltur ett antal gånger, efter lite diskussioner tack men nä tack. En del av seglingen innebar ett stopp på Puka Beach längst upp i norr. Dit skulle vi hela dag 4 var tanken, och sen snorkling har vi hört ska vara så där om man tittar på vår kräsenhet efter att ha snorklat/dykt på Malapascua för 2 år sedan. Plus att jag inte kan doppa huvudet än pga ett litet doktorsbesök innan vi åkte.

Ett av 3 måsten på Boracay är att kolla in en fireshow, vi gjorde det för 2 år sedan och vi gjorde det igen. På samma ställe, Sandbar. De har ett eget gäng som drar igång en rejäl show. Svindyr mat dock… 200kr rätten men det får man ta ibland.

Det andra är att besöka en palm som befinner sig nästan längst söderut på stranden… en riktig klassisk palm som sträcker sig ut en bit och sedan rakt upp i luften. Lägga sig och njuta för en fotosession så klart!

Det tredje måstet är att besöka nämnda strand, Puka Beach. Sist vi var där fanns det 8 solstolar… nu fanns det nog upp mot 300. Vilket är lite synd… nu kryllade stranden av folk som anländer med båtar. Inte alls den mysfaktorn som det var sist. Inte en helt omysig strand men det var bättre för som gamlingar ska säga. Dock hittade vi samma lunchställe och även denna gång smaskade man ner en krabba. Hon kom ut och visade två stycken som slogs för sitt liv men tyvärr så fick en av dem sätta sig i jacuzzin inne i köket… och sen bada i vitlökssmör. Så vansinnigt gott! Cissi käkade räkor och de gick inte av för hackor dem heller.

En tidigkväll för uppstigning och avresa till Palawan [palaaawan] kl. 05:00. För att göra en lång resa kort så landade vi på hotellet 14:00. Då hade vi hunnit med en runda på Imigrations för att få förlängning av Visum. Dock gick det inte så bra, först skulle man göra en massa kopior på passen och sedan var man tvungen att ha med sig foto!! Som om inte passet räckte… vi sket i det och drog till hotellet istället. Får bli en annan dags problem.

Mycket härligt och fint hotell… drog en runda ut till ”Sandbar” som är just vad det är på engelska… finns bilder längre ner J

Nu är det in i duschen som gäller och ut på Elephant Restaurangen… dock inga elefanter där men den befinner sig ute över vattnet så det ska bli grymt najs. Lite halvschaskigt med hastighet på nätet så fick bara upp 4 bilder. 3 första är från Puka Beach (Borocay) och den sista är på nya ön Palawan och Puerto Princesa.

Härliga Puka Beach 
 
Repris...
 
Lunch på Puka
 
Sitter och begrundar läget på Palawan... Sandbar at Puerto Princesa
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela