hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Ö-liv i Honda Bay

Publicerad 2016-03-26 01:17:50 i Filippinerna2016

Dagen i Puerto skulle börja med att fixa till vårat visum som måste förlängas. Vi hittade en schysst lirare på trike som körde oss till en fotograf som tog 2*2 bilder på oss, detta på grund av någon Filipononisse som inte tycker att pass räcker så måste man ha foto när man ska förlänga visum… och likt en statlig institution så ska man vara lite motsträvig att hjälpa till m.m. Allt var fixat och klart… bara en liten detalj kvar… När man inte läser EXAKT vad som står på lappar på dörren, som tillexempel att man har bara öppet fram till 12:00. Inte 12:10 när vi var på plats… sen kommer den där j***a påsken. Då ska man ha stängt… och inte har man helgöppet här heller även om varje dag är helg. Det innebär att när de öppnar så är vi uppe i Sabang. Så vi får åka ner en dag och fixa visum, det innebär också en 2 timmars enkelresa i bil… å tillbaka. Tänker oss att vi hittar en snubbe i Sabang som kör oss snabbt och enkelt. Bara att gilla läget.

Hotellet Princesa Island Garden Resort var förövrigt ett bra hotel, super najs personal. Maten på deras Thai ställe var sjukt gott. Ölen var också god men på tok för dyr… 150php, för enkel räkning = Ta bort sista siffran och gånga med två. Ni som inte är lite haj på matte så blir detta 30SEK. För att jämföra så käkade vi lunch inne i stan och då betalade vi 55php (11kr). Och en ny favoriträtt är hittad här nere… Sizzling Sisig. Både på fläsk och krokodil. Helt vansinnigt gott!!!

Iväg till nästa punkt på kartan och det var en ö ute i Honda Bay, Dos Palmas Resort. Kan tyvärr inte rekommendera denna ö. Med tanke på priset så förväntar man sig lite ordentliga grejor men nope. En balkong som vetter ut mot, vad vi kallar ”träsket” (Marre och Vickan förstår vad som menas med detta). Mangroveträsk utanför, inte super sexigt, en träbänk och full sol. Satt ute igår och det var som att sitta i en bastu, dock var solen bakom det enda molnet som fanns men blåser det inte så rinner svetten. Men allt är som en charterresa, inte något härligt strandhäng även om det finns en strand. Inte så fin enligt våra mått dock. De har en island hopping tour som man automatiskt är inbokad på, 2 timmar på en sanddyna mitt i bukten. Låter najs och ser väldigt najs ut men lite väl stökigt när man väl kommer dit. Nu är det möjligt att man är lite kräsen efter våra resor men förstå mig rätt… det var najs att ligga där ute och få lite sol i det otroligt varma vattnet.

Väl tillbaka så är maten inte bra på hotellet, inte någon direkt smak. Gummiringar till Calamares m.m. Nä, överlag så förväntade vi oss mer av detta ställe när man betalar 1300kr natten, vilket är dyrt för att vara här nere. Så vi är inbokade på 9 båten som tar oss iland igen. Ca: 1h båtresa.

Väl där tänkte vi se oss för om det finns någon vettig island hopping tour som kan ta oss ut i bukten, jag har nämligen spanat in ett par öar som ska vara bra… vi får se vad som hittas helt enkelt.

Nu är det dags för 90 minuters Aromatherapy massage… fy fan för att vara jag just nu =)

... försöker få upp några bilder... men det är lite tufft då man måste veva igång internet...

Sitter på min gamla palm på Boracay
 
MFF halsduken finns fortfarande kvar, men på en bättre plats!
Badar i Boracay
 
Framme i Palawan
 
På väg ut till Sandbar i Puerto, Palawan
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-03-26 09:25:47

Haha, träsket!! 😂 det glömmer vi aldrig? Hade ni också en träskpadda som underhöll er hela nätterna? ;)
För övrigt tycker jag det ser ut som ni har det as gött! 😜

Svar: Som tur var ingen träskpadda som höll oss vakna... snarare stenbumlingen till säng som höll oss vakna :p
Niklas Nerholt

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela