hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Vinprovning på vägen mot Cambria

Publicerad 2013-07-23 08:10:36 i Allmänt

Idag har det blivit en del vindrickande. Vi hoppade upp i vår big-ass-suburban och körde från Santa Barbara till Firestone Vineyard. Vi tog en liten vinprovning av 5 olika viner från deras vingård. Riktigt bra vin måste jag säga, inte den där typiska rödvinssmaken som kan dominera i min smakpalett. En flaska köpte vi med oss och Pada slog till med en. Pada, som inte är någon direkt vinkännare fick smak av det här med vin och det kommer inte förvåna någon om han kommer sitta nere i Malmö och fukta läpparna på olika sorters vin a'la Edvard Bloom.
 
Efter vinprovningen körde vi vidare upp mot Pismo Beach där vi käkade lunch och tog en bira. Ner på beachen och låg och slaggade en timme i solen för att smälta lunchen... satt som en smäck!
 
Därefter drog vi "Highway 1" upp mot Cambria där vi checkade in för natten. Landade på ett riktigt mysigt litet krypin nere vid havet. Hotellet är avsett för par så om någon frågar så är Pada och Olle på en liten kärlekssemester :)
Vi hittade en schysst restaurang där vi alla tog en steak... riiiiiktigt gott skall jag säga. Det här med steaks kan jänkarna, sjukligt gott. Nu skall vi dra oss till sängs och ladda batterierna inför morgondagen där vi skall ta oss upp till Monterey för sista anhalten innan San Fransisco.

 
Tunna från Firestone Vineyard (jepp, det är snubbarna som skapade däckmärket). Eldas till 7 olika typer för att lagra vinet. Köps för ca: 900 dollar, kör vin i två omgångar och säljs för 35 dollar till bourbon destilleri.
 
Vinranka från Firestone

En klappvänlig hund som hände med på vingården
 
Sitter och väntar på rundvisningen på vingården
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela