hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Världens största träd...

Publicerad 2013-07-29 10:08:15 i Allmänt

De senaste två dagarna har vi varit ute i "bushen", Yosimite och Sequioa. En underbar natur i Yosimite men tyvärr så har sommaren gått för långt för att man skall kunna se parken i all sin pakt. Vi åkte för att kolla på Mirror Lake, uttorkad till 93 procent och vidare för att se två vatten fall... vilken besvikelse. No Water! Bridal Veil vattenfallet skall ha vatten året runt, då blir man lite taggad med det var precis som det lät... en brudslöja som dansar i luften. Pada tyckte det såg ut som att någon stod uppe på toppen med en trädgårdslang och sprutade ut över stupet. Verkligen en målande bild på hur det såg ut.
Man skall inte klaga allt för mycket för själv naturen i sig är helt fantastisk med många bäckar och otroliga vyer med berg. Och jag fick äntligen bada!!!!!!!!! Woohoo!!! Kallt men skönt att med svalka då det var ca: 28-29 grader.
 
Vi körde vidare mot Porterville för övernattning och graderna peekade på 37 grader, grymt varmt. Det är otroliga temperatur skillnader på små avstånd. Ganska häftigt. Porterville är förövrigt staden som gud glömde... det enda som saknades var... de där torra bollarna som rullar över gatorna i västernfilmer.
 
För er som inte vet så är Sequioa-träd sjuuuuukligt stora. Kolla in bilderna här nedan för att få en förståelse. Riktigt galet grymt att se hur stora de är, vissa av dem har stått där i över 2000 år... Inte ens Jesus levde då... då är det riktigt gammalt. Väldigt imponerande. Körningen är lite racingkänsla fast med 2km branta stup utan räcke precis bredvid vägen. Då uppskattar man när skyltar kommer med "Narrow road ahead", speciellt när man kör en Suburban!
 
När vi sedan tog vägen till LAX för att droppa av våra vapenbrödrar Pada och Olle så käkade vi lunch i Bakersfield och vi toppade gradskalan med 40 grader.
 
Nu när jag skriver detta så har pågarna, förhoppningsvis, varit i luften 1,5 timme medans jag sitter på ett hotellrum i VEGAS!!! Nu jäklar skall det vinnas pengar, Cissi som är gammal blackjack drottning skall plocka Casinon! Vi bor på Monte Carlo, verkar redigt schysst. Har inte hunnit göra något än mer än att checka in och beställa roomservice. Blir blivit många timmars bilkörning idag... fast lite roligare körning till Vegas. Vi bytte bil... och landade en Mustag Cabbe. JollyJumper har många hästar under huven :)
 
Sitter i Yosimite och chillar
 
Mirrorlake

Äntligen fick jag bada!!!
 
En ekorre chillar på en sten
 
Liiiiite stora träd...
 
Ser ni lilla Cissi till höger?
 

Kommentarer

Postat av: Jörgen Olin

Publicerad 2013-07-29 16:51:24

Tack för trevlig läsning och ha de fortsatt bra samt lycka till i Vegas. Jag och Susanne ser framemot att träffa pågen Olin och har en inbokad brunch hos My och Andreas i morgon. Skall bli spännande och se om Mr Olin klarar sig utan jetlag :)

Postat av: Niklas Nerholt

Publicerad 2013-07-29 23:43:36

Tack själv för intresset, nu är det Mys tur att ta hand om den lille pågen. =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela