hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Rundtur i SF

Publicerad 2013-07-26 07:38:36 i Allmänt

Idag var vi runt i San Fransisco och tittade på det man skall titta på. Frukost på Starbucks som ligger bredvid hotellet... Olin och Pada har levt hela natten i skräck förresten, rummen här i SF är av lite si så där kvalitet för att vara snäll mot hotellet. När vi kom in i rummen igår kväll så var det ca: 48 grader. Elementet stod på max och gick inte att stänga av. Olle ringer till Frontdesk och klagar så managern går ner i källaren och stänger av boilern vilket gör natten lite bättre för oss. Själv sov jag som en stock som vanligt. Lite hårda sängar men annars helt Ok.
 
Vi tog en runda på Macys och shoppade lite varmare kläder, det är icke varmt i SF ska jag säga. Men med en lite varmare tröja så löste sig det problemet. Annars var det ganska så schysst väder idag. Tog en lunch på The Cheese Cake Factory, riktigt najs mat och ännu bättre Cheesecake. Galet gott!
Vi tog en spårvagn från Union Square upp till Lombard Street, helt galen gata... och vägen upp för är ju ännu galnare. Man håller på att trilla ner när man väl trampar upp för gatan. Kändes som 45 graders lutning.
 
Vi promenerade ut mot Fishermans Wharf och vidare mot Pier 33 där båten till Alcatraz går. Efter en kort väntetid och en öl så gick båten ut mot ön. Den körde en runda om ön så vi fick se Alcatraz i all sin helhet. Ganska så imponerande view faktiskt. Väl i land så gick vi en kort rundtur med en guide sen blev det en audio guide som visade oss runt i bygget. Vi fick gå in i celler, jag passade på att sitta på toan när jag ändå var inne i cellen, fick även se cellen som Al Capone satt i, nr: 181. Med tanke på att vi tog kvällsturen så har man lite fler privilegier, vi fick på upp i sjukstugan och in i köket. Cellerna är verkligen hur små som helst, ingen plats alls att röra sig på. Fick även en lite titt på gården, inte heller mycket space där ute. Vi såg även hålen som de 3 fångarna använde som rymde från Alcatraz. Grymt coolt att se allt detta med egna ögon, man har ju sett mycket på film men allt blir mycket häftigare när man väl ser det med egna ögon. Ska man till SF så måste man ta en tur här. Riktigt schysst!!!
 
Som brukligt på detta hotell så blir det inga bilder ikväll, får ta och fixa det imorgon när vi är ute vid Yosimite. Förmoppningsvis så har vi lite mer internet där även om det är ute i skogen. Och nu är det dags att plocka fram de tunna kläderna, lär bli runt 30-35 grader bara 2-3 timmar från SF. Häftiga skillnader från så korta avstånd.

Kommentarer

Postat av: Jörgen Olin

Publicerad 2013-07-27 12:10:09

Man blir riktigt sugen på att göra er resa, låter som ni har det hur bra dom helst '!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela