hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

Monterey aquarium och San Fransisco

Publicerad 2013-07-25 08:46:23 i Allmänt

Vi började dagen med att åka till Monterey Aquarium. ett stort ställe med en massa fiskar.
Vi såg matningen av sardiner... det kanske inte låter speciellt spännande men HA! Det var det faktiskt... de jobbar som en skolklass... en av dem hittar mat och sen där efter kommer alla 10.000 stycken och jobbar i pakt. Riktigt häftigt att se. De hade även en grym samling av maneter. Har lagt upp en del bilder här nedan så även ni kan njuta av att se dem. Trodde dock att det skulle vara lite större, vi klarade av hela rasket på 2 timmar.
 
Sen körde vi California 1 upp till San Fransisco, när vi väl landade i SF så körde vi direkt till Golden Gate bron. Tyvärr så är SF känd att alltid ha dimma och så även idag. Vi såg halva bron, ni ser själva på bilderna nedan. Vi skall nog köra förbi en runda till och kolla in bron om dimman tillåter.
 
Och jag kan ju säga så här... att köra bil i LA är en barnlek med att köra i SF... Ibland undrar man om bilen skall välta, spårvagnar överallt. Tur man har lugn i kroppen så man klarar ju det galant :)
 
Kvällsmaten skulle spenderas i Chinatown... jag hittade ett ställe som heter Nanking. SJUKT!!!!! Min smakpalett har aldrig blivit så genomkörd av smaker. Vi började med att stå 5 min i kö, helt ok väntetid. Kommer in, vi får en meny som vi sitter och kollar läget på. Mamma-san kommer och skall snacka lite, hon frågar om vi har varit där tidigare. Nej blir då svaret. Så hon börjar vifta med händerna och verkligen rycker menyerna ur händerna på oss och säger "I fix for u" och försvinner som ett yrväder. Sen kommer maten i jämn takt... hela tiden... och ja jävlar... vet att man inte skall svära i text men herre gud min skapare! De har verkligen förstört kinamat för alla oss 4:a. Det var så gott, har aldrig ätit så mycket god mat på en och samma gång. Totalt blev det en 7 rätters middag, 2 kinesiska öl för 280 SEK, och det inkluderar 50 i dricks. Skall ni någongång till SF MÅSTE MÅSTE MÅSTE ni besöka Nanking uppe i Chinatown på Keary Street. Fantastiskt!!!
 
Nu ligger vi och skall ladda batterierna till imorgon då Macys, spårvagn, Powel street, Lombardi street och Alcatraz står på schemat.
 
Lite långsamt WiFi på vårt sjaskiska SF hotel så blir nog inte några bilder idag tyvärr...
 
 

Kommentarer

Postat av: Nina

Publicerad 2013-07-25 10:34:09

Men va jag blir avundsjuk, låter ju bara helt fantastiskt :) Blir rätt inspirerad av er tripp kan man säga :) nästan så man får börja planera något ;) Ha d nu super !!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela