hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

36 dagar i Filippinerna!

Publicerad 2016-03-16 15:00:00 i Filippinerna2016

Nu var det dax att sno på sig galoscherna... eller iallfall FlippFloppsen för nu är det resedax! Denna gång drar vi till Filippinerna! Var här för 2 år sedan och förälskade oss båda i landet. Planen är att vara på Boracay och sedan åka över till Palawan där startskottet går av i Puerto Princesa. Men just nu är vi på väg till Boracay, en kort mellanlandning i Manilla just nu. Mest för att vi kommer hit på kvällen och det går inga plan eller båtar direkt från flygplatsen Caticlan.

Flyget hit gick ganska så smärtfritt... ser man på hela resedagen så är vi nu inne på vår 8:e öl. Så det ska man ju inte klaga på. Mellanlendning i Istanbul, verkade dock som att vi landade mitt i ett pilgrimståg. När vi sitter och tar en öl så hör man Cissi sitta och muttra lite om att det är fusk att flyga om man ska på pilgrimsfärd... och jag måste säga att jag håller med. På med trätollorna eller vad de nu hade på fötterna och trampa asfalt!

Flyget mellan Istambul och Manila var 3+3+3-plan. Vi hade dock fixat en av få tvåor och det satt ingen bakom mig så man kunde verkligen fälla ut. (Fast nu sa Cissi att det satt någon där, hade jag ingen aning om) En annan bra sak som vi uppskattar från vår tid med Singapore Airlines var fotstöd. Det gör sjukt mycket att bara få upp fötterna en bit. Cissi försökte brotta ner John Blund direkt men jag tänkte att han kommer säker när han är redo... 1 film (The Big Short, hyfsad film med mycket ekonomi... klart man hängde med, gick ju Ekonomi 101 för en tidsedan) och sedan påbörjades Star Wars VII, sen kom John Blund med en slägga och drog den rakt i ansiktet. Däckade i 5 timmar! Sjukt najs, så man var lagom pigg/trött till frukosten som serverades till fortsättningen av filmen när man vaknat. Hann även med Edge of tomorrow innan det var dax att toucha asfalt igen. Och denna gång var det otroligt smidigt på flygplatsen, sist vi var här raknades den som en av världens sämsta flygplatser. Lyckligtvis så har de lyssnat till folkets röst och renoverat alltsammans... därbland det viktigaste som inte fanns förr... AC!!!

Hittade en taxi och drog iväg, han ville först ta fast pris på 500 (ca: 100kr) men icke sa Nicke! Meater please!... och så blev det. En mycket trevlig lirare som körde, lite fun facts där vi körde. Sen sa han också att vilken tur ni har som har en massa pengar och kan resa, för jag har inta pengar alls, är sjukt, diabetes, lungproblem... sen fick frugan också sig en släng av detta. Verkar som en luftburen smitta det där. För luttrade resenärer så ser man ganska tydligt igenom att han är ute efter en massa dricks då slutnotan landade på 200. Men för att han fyllde 60 imorgon så fick den lille spjuvern en 5 hunking att sätta sprätt på. Han fyllde säkert inte 60 men lite får man väl se mellan fingrarna

Ska sänka den sista ölen och ladda inför morgondagen, flyg 1h till Caticlan och sedan 30minuter med båt så är vi på en av världen finaste stränder. Väl mött på Boracay!

Vårt finfina hotellrum i Manilla, hela väggen är ett akvarium. Fräsigt!
 

.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela