hockeynille.blogg.se

Mina upplevelser i livet, VM-spel, paradisresor...

In a galaxy... far far away....

Publicerad 2015-04-03 05:38:48 i Allmänt

Nya tag idag och vi tänkte åka och hälsa på Fugelsang nere på Kennedy Space Center. Inte så farligt långt att köra, typ Orlando och sen höger i ungefär 1 timma och 20 minuter. Vi tog en liten kort shopping runda först på förmiddagen och bokade en rundtur vid halv 3 som tog ca: 2 timmar. Först fick jag inte komma in på området... och nej, det var inte för att jag är lite skäggig utan det var Cecilia som bara hade tagit ut sin biljett i hennes telefon så hon fick snällt följa med en gamal dam och skriva ut min biljett på den gamla hederliga pappersvarianten. Detta gjorde ju dock att vi fick stressa lite fram till bussen som skulle köra ut oss på turen, fast för vår del var det bara gött. Vi körde ju direkt när vi kom på bussen så vi slapp iallfall vänta på några tradiga eftersläntare.

Så upp och iväg i bussen, vi hade en trevlig gammal farbror som guide som kunde allt. Han var lite som en duracell kanin när han fick tag i micken och tugger gick i ett! Det var ju bra grejor som kom ur honom så det var väldigt informativt och underhållande. Första stoppet var precis mellan Kennedy Space Center och Cape Canaveral. Det är super duper stor skillnad på dessa två... Cape är militär och Kennedy federal så vi stannade på gränsen vid ett par läktare som stod placerade med en schysst utsikt över ett antal "launchpads". Väl där ute så kunde vi se delfiner simma runt och leka i vattnet, galet häftigt! Man fick inte gå i gräset för då kunde man åka på eldmyror och aligatorer... finns över 5000 gatorer i området så man höll sig på plats.

In i bussen och vidare, Mr Guide sa att vi skulle hålla ögonen öppna efter aligatorer och jepp... tog 1 minut så tittade vi ut genom fönstret och där ligger en 2-3 meter lång aligator och chillar i vattenbrynet. Helt sjukt att se en sådan bara ligga i det vilda, grymt! Mycket natur och mycket djurliv, är tydligen USAs näst största djur reservat. Cissi såg tillochmed en örn på vägen dit... ni vet... den där örnen som pryder alla sorters av americana prylar.

Vi körde runt och såg hur mycket som helst av området, deras landningsbana som är lika bred som en football-field är lång. Ett antal launchpads, en crawler som bär raketerna från VAB (Vehicle Assembly Building för dem som inte förstår). Allt är rusktigt stort. Dessutom för en som älskar Space grejor så var detta häftigt som fan på ren svenska.

Vi fick även se den riktiga Apollo 8 raketen! Alltå den var så stor..pouhh... Och alla sladdar och komponenter. Fantastiskt att allt kan fungera ihop utan att fallera, speciellt på den tiden. Vi såg även den riktiga Atlantis på väääldigt nära håll. Just att man vet att allt är äkta gör det lite häftigare. Det satt också en gammal farbror som var en pensionerad NASA ingenjör och svarade på frågor... tyvärr så är man helt korkad så vet inte vad man skall fråga så man bara stod där och lyssnade på andra bra frågor. Smart gubbe den där.

Provade även på hur det är att bli uppskjuten i en raket, skakigt och kraftfullt kan man sammanfatta det med. Detta var en grym upplevelse och tillochmed Cissi som inte är speciellt intresserad tyckte att detta var riktigt häftigt.

Nu är det dax att hoppa i sängen och sova lite. Imorgon bär det av till Tampa... men först... inom en skräddare som skall dra upp lite armar och fixa byxor!

 
Står utanför VAB... en av världens största byggnader sett till volym. Och den största en plans huset
 
Nu skall det börja på riktigt!!!
 
Ute på området men en schysst view över 39A och 39B. 39A har SpaceX hyrt av NASA i 20 år. Är nog inte helt gratis tror jag...
 
Står och beundrar...
 
Man kanske ska hänga med Fugelsang på en resa...
 
Suttit på toa på Alcatraz... och nu även provat på att gå på toa i en space shuttle!

Kommentarer

Postat av: Niklas Nerholt

Publicerad 2015-04-03 05:40:13

Upps... glömde rätta stavfelen vid korren =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela